Yalova Üniversitesi    iktisat@yalova.edu.tr (0226) 815 5115

“Farklı Boyutlarda Filistin Meselesi” başlıklı panel gerçekleştirildi

Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile ortaklaşa düzenlediğimiz “Farklı Boyutlarda Filistin Meselesi” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Dekanımız Prof. Dr. Taner Tatar, okulumuzun pek çok öğretim üyesi ve öğrencilerimizin yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılım sağladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, dünyanın farklı bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, uluslararası birçok anlaşma ve sözleşmenin kâğıt üzerinde kaldığını ifade etti. İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ise konuşmasında, Filistin'in sesinin tüm dünyaya yayılması gerektiğini ifade etti.

Sonrasında etkinliğin moderatörü bölüm başkanımız Prof. Dr. Mehmet Karakaş, panelin ilerleyişiyle ilgili bilgi vererek sözü ilk olarak Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami Ahmad Hijjawi’ye bıraktı. Hijjawi yerel yönetimlerin yaşadığı sorunlar ve belediye hizmetlerinin aksaması üzerine bir konuşma yaptı. Ardından Prof. Dr. Cahit Külekçi, Kudüs’ün tarihi önemi hakkında şehrin isimlendirilmesinden Yahudiler tarafından işgaline uzanan bir konuşma gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi M. Ali Uğur, Filistin meselesinin siyasi ve hukuki boyutu üzerinde durdu. Prof. Dr. Mithat Karasu, Bosna-Hersek örneği üzerinden kentkırım kavramıyla ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı. Dr. Ali Osman Karaoğlu ise İsrail’in neden olduğu hukuki sorunlar ve uyuşmazlık konularını ele aldı.

Konuklara plaket takdiminin ardından panel sona erdi.